Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Милівській ОТГ почав працювати сімейний лікар

У планах громади – створення власного центру первинної медико-санітарної допомоги.

Після цілого року пошуків у Милівській ОТГ у Бериславському районі з’явилась своя сімейна лікарка – Анна Алізаде.

За повідомленням в. о. старости Качкарівського старостинського округу Юрія Бутівчака, вона вийшла на роботу 26 березня і залишила приємні враження від колег і перших пацієнтів.

У селі шукали лікаря давно: стукалися во всі двері, пропонували кандидатам непогані заохочувальні стимули, власну земельну ділянку, комфортний будинок, службову машину, всі необхідні умови для роботи.

– Деякі люди до нас звертались. Однак одні не проходили за віком, інші ж не погоджувались переїжджати до нашої громади. Зрештою, мені подзвонила ця молода жінка і сказала, що вона хотіла б працювати у нас. Сама вона родом з Коробків, але останнім часом проживала у Каховці, там же й працювала. Закінчила з чоловіком медичний вуз у Запоріжжі, – розповів голова Милівської ОТГ Олег Яхнієнко.

За його словами, подружжя Алізаде охоче погодилось на переїзд. Облаштуватись на новому місці їм допоміг в. о. старости села. З’ясувалось, що чоловік лікарки теж є лікарем – радіологом. Оскільки такої вакансії в селі нема, він готовий навчатися далі і працювати за іншим напрямком.

– Ми плануємо створити в ОТГ власний центр первинної медико-санітарної допомоги. Можливо, він зможе його очолити. Завдяки цьому кошти на первинну медичну ланку ми зможемо отримувати напряму, без посередництва районних установ. Але для цього нам потрібні ще лікарі. І двох ми вже очікуємо після карантину, – додав Олег Яхнієнко.

Як запевнив голова ОТГ, громада виконала всі свої обіцянки перед сімейною лікаркою. Зокрема, щомісяця до посадового окладу вона отримуватиме надбавку за рахунок місцевого бюджету. Загалом її зарплата становитиме до 20 тис. грн. щомісяця.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН