Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонка розповіла, чи є паніка в Данії через коронавірус

Херсонка Lena Jessen, яка зараз живе у Данії, розповіла, як люди сприймають карантин та чи викликає загроза коронавірусу паніку у датчан:

– В нас тільки-но повернулися останні з лижних курортів), якраз “звідти”!!!
Міністр всім сказав ” карантин”! тепер ті, хто щє вчора факи показував та казав, що втомився та поїде на ці 2 тижня в Берлін чи щє кудись, повинен документально довести, що він з Данії їде не у відпустку). всі сидять вдома або гуляють на свіжому повітрі. багато, навіть маленьких організацій, самі прийняли рішення зачинитися… фітнеси- це розсадники та басейни, кафешки та ресторани зачинені. люди, навіть свіжу випічку, окрім хлібу, не купують, а також цукерки без обгортки- все те, що не можна помити чи підігріти, для знищення можливого вірусу.
тепер, спираючись на тимчасовий закон, громадяни можуть “настучати” на своїх сусідів, родину, друзів, якщо ті поводять себе підозріло або недотримуються карантину, викликати поліцію і та приїде розбиратися. всі ці заходи реально діють!!!!! якщо б щє не опозиція варнякала, то прийняли б закон, за яким поліція може заходити до будь-якого громадянина в оселю та перевіряти чи є симптоми…

з вчорашнього дня, всі кордони зачинені. якщо хочеш заїхати до своїх дітей та онуків, провідати, то тебе повернуть назад. тепер повинна бути тільки поважна причина, підтверджена документами, вашого візиту в Данію. нікого не цікавить, як ви доберетеся назад, якщо вам відмовили на кордоні, самі винні, треба було уважно слухати та не сподіватися на ” а може пропустять”

моя подруга НЕ може віддати своїх дітей до школи, де є тимчасові групи з дітьми, батьки яких працюють у надважливих на час карантину роботах, бо діти щє кашляють після простуди, а на роботі сказали “ти повинна працювати”, бо це саме медична професія. Одна поліклінка зачинилася, бо лікар захворів на вірус, тому ВСІХ лікарів відправили на карантин. ти хочеш рецептик виписати? ніфіга! чекай годинами або днями, щоб додзвонитися!
Данська економіка під великим тиском, але банки запевняють, що допоможать тим, в кого кредити. 2 тижня оплачується більшості. Багато залишиттся без роботи: готельний бізнес, ресторни, кафешки і т. д. підуть на дно. профсоюзи підстрахують безробітніх.
Маска? та прикладіть її до дупи, щоб не всеритися! маска діє тільки для вже хворих! для здорових людей ні, бо очі не закриті, слизова оболонка!
Перед початком карантину, з понеділка було 50, а вже в середу, більше ніж 500! як вам?) Зараз, реально діє, за останні дні, цифра доповзла до 800! карантин діє! персональна відповідальність діє!

Зато Україна гуляє). збираються, тусуються. “Пир перед чумой”…..

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН