Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи готові медики прийняти херсонців, які повертаються з Китаю?

До України повернулось декілька літаків з Китаю. Що зараз всіх хвилює, чи не потрапить до країни небезпечний коронавірус. 

За словами Ірини Ніколаєвої, голови Спілки жінок Херсонщини, на літаках, що повернулись з Китаю, є і херсонці. Тому за допомоги соцмережі звернулася до медиків Херсонщини із питанням, чи готові лікарні до карантинного періоду, потрібного для виявлення хвороби:

 – Шановні медики, очільники міста/області, яка у нас з цим ситуація?

На цьому літаку є жителі Херсона, які завтра повернуться додому, – пише Ірина Ніколаєва.

Слід зазначити, що днями у Херсоні на перевірку було привезено до інфекційної лікарні чоловіка, який нещодавно повернувся з Китаю. У нього діагностували звичайну застуду. 

Серед основних симптомів коронавірусу медики називають дуже високу температуру, нежить та кашель.  Медики радять при найменшій підозрі звертатися до фахівців. 

Як повідомляло сьогодні Суспільне, у китайському місті Ханчжоу, що за 200 кілометрів від Шанхаю, заблоковано херсонську спортсменку Юлію Руднєву.

За словами матері спортсменки, її донька рік тому поїхала до Китаю. Офіційно працевлаштувалась акробаткою в “Cirque du Soleil”. Юлія – єдина українка, яка виступає в китайській філії цирку. На новорічні свята дівчина планувала приїхати додому, проте зробити цього не змогла.

Як виявляється, паспорта в дівчини на руках нема – вона подала його до офіційних органів Китаю для продовження візи. Паспорт Юлії Руднєвій так й не повернули, тепер же не дають змоги виїхати з країни.

Як розповідає матір спортсменки Ірина, вона вже зверталась до посольства України в Китаї з проханням допомогти її доньці з поверненням додому, проте отримала відмову.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН