Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ярмарок “Лікування без болю” відбувся в Миколаєві

8 березня на вулиці Соборній, біля Каштанового скверу, відбувся благодійний ярмарок “Лікування без болю”. Збирали гроші для закупівлі ланцетів для забору крові пацієнтів Миколаївської обласної дитячої лікарні.

Зазвичай свої іграшки Лада Фісунова дарує знайомим або онукам, цього разу продає, аби долучитись до збору грошей хворим дітям. Ціна ляльки 150 гривень. Повністю ручна робота з гіпоалергенних ниток. Лада Фісунова каже: “Ця лялька переться. Її можна купати, потім віджимаєте, сушите і вона знову таку саму форму буде мати. Не деформується”.

На ярмарку чотири локації. На одній із них два майстер-класи. Ціна – 50 гривень. Тут роблять рамки для картин та фото, а також розписують пряники цукровою глазур’ю. Анжела Садохіна ділиться рецептурою печива: “Мед в основі йде, імбир, мускатний горіх, кориця, какао, там багато спецій і все на основі меду. Рідини там нема. Потім це довго готується, відстоюється. А глазур – це цукрова пудра і білок”.

Миколаївців частували та продавали сувеніри ручної роботи: з фетру, глини, шкіри тощо. Співорганізаторка акції Тетяна Іващенко каже: “Це всі небайдужі люди, це наш християнський проєкт “Милосердя в дії”. Нас приблизно п’ять – десять чоловік і благодійний фонд “Сприяння дітям”. Інші – просто небайдужі миколаївці, які захотіли щось спекти, щось зробити своїми руками для того, щоб ми могли це продати і зібрати кошти. До цього в нас була в школах акція “Скринька хоробрості”.

Акція тривала з 12:00 до 18:00.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН