Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині, в Доманівці, відкрили ярмаркову площу

Сім дерев’яних будиночків, нова сцена та музичне обладнання. У Доманівці відбулось відкриття ярмаркової площі. Проєкт реалізований за підтримки програми USAID DOBRE та має на меті налагодити співпрацю бізнесу та громади.

Вперше на новій сцені виступав колектив “Співограй”. Виконували народні пісні. Учасниця колективу Алла Ткаченко каже: “Краще, оскільки видно здалеку. Гарно облаштована сцена. На новій сцені, звичайно, тривожно виступати, оскільки сцена велика. Ми звикли виступати на маленькій сцені. Трошечки лячно”.

Відкриття площі в громаді об’єднали зі святкуванням Масниці. За інформацією поліцейського Анатолія Гальковича, на захід зібралося три сотні людей. Ярмаркову площу облаштували навпроти Доманівського будинку культури. Встановили сім дерев’яних будиночків. Жителі Доманівської ОТГ презентують тут прикраси та іграшки, виготовлені своїми руками, страви та напої.

Виконуюча обов’язки голови Доманівської ОТГ Ганна Шульгіна каже: “Це дає нам можливість спілкуватися, обговорювати. Я вважаю, що цей проєкт дуже гарний, оскільки треба вміти працювати та відпочивати. Це буде крок до нашого бізнесу. Також ми будемо започатковувати проведення ярмарків із власною продукцією”.

“Справді, одна із цілей – це діалог, діалог між підприємцями, між великими підприємствами, між приватними, між органами самоврядування, між громадянами, а також для того, щоб вони могли поговорити, провести діалог, щоб зрозуміли, що потрібно для кожного з них”, – каже керівник програми USAID DOBRE Беррі Рід.

Прийшла на ярмарок у ролі Масниці 30-річна Тетяна Палога. Цю роль виконує другий рік поспіль. На захід жінка напекла дві сотні млинців.

“Ми вже майже все продали. У нас були і млинці, і кекси, і пироги, і торти, що завгодно було, і мед. Начинки на Масляну традиційні, мабуть найулюбленіша – це макова начинка, люблять також із м’яса начинку, з грибів, та з усього”, – говорить Тетяна Палога.

Посеред площі встановили символ зими – Марену. За традицією опудало спалюють.

Вартість проєкту 40 тисяч доларів. Проєкт доопрацьовуватимуть. Ще 400 квадратних метрів площі мають покрити плиткою, встановити лавки та смітники.

Спеціаліст місцево-економічного розвитку програми USAID DOBRE Віталій Юрків каже: “Наша програма надає допомогу технічну, тобто фахівцями, експертами, наприклад, консультанти з планування розвитку, консультанти з планування територій і дизайну громадських просторів. А також ми допомагаємо фінансувати деякі із проєктів. Цей проєкт був профінансований на 65% програмою DOBRE, а 35% на себе взяла громада. Програма DOBRE закупила павільйони, сцену, яку ви тут можете бачити. Громада своїми силами забезпечила покращення території, придбання плитки тротуарної, висадження рослин, придбання освітлення”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН