Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонці вшановують пам’ять видатного спортсмена Олександра Береша

29-го лютого 2004 року загинув в автокатастрофі Олександр Береш, абсолютний чемпіон Європи , срібний та бронзовий призер літніх Олімпійських ігор в Сіднеї зі спортивної гімнастики , заслужений майстер спорту, випускник Херсонського державного педагогічного університету 2000 року. Про це розповіли у Музейно-архівному центрі Херсонського державного університету

Олександр народився в місті Первомайськ Луганської області, навчався спочатку в Луганському, а потім в Херсонському спортивних інтернатах. З 1994 року у складі збірної зі спортивної гімнастики. Нагороджений орденом”За заслуги” ІІІ ступеня за досягнення вагомих спортивних результатів на ХХVII літніх Олімпійських іграх в Сіднеї, премією Кабінету Міністрів України за внесок молоді у розбудову держави за 2002 рік у номінації “За спортивні досягнення”, стипендією Кабінету Міністрів України для знаменитих спортсменів, тренерів і діячів фізичної культури та спорту (2002; 2003 рр.). Щорічно у Херсоні відбувається міжнародний турнір пам’яті Олександра Береша.

Переможець змагань на паралельних брусах на олімпіаді в Афінах  Валерій Гончаров присвятив свою золоту медаль Олександру Берешу, а в Херсоні рідні влаштовують смагання на честь видатного спортсмена.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН