Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутат Херсонської міської ради прокоментував закриття медичних закладів та бібліотек (відео)

Депутат Херсонської міської ради Артем Кияновський прокоментував протести бібліотекарів та медичних працівників, які відбулись у Херсоні кілька днів тому. 26 лютого під стінами мерії зібрались медичні працівники, які виступали проти скорочень і закриття лікарень та диспансерів, а 27 лютого перед початком чергової сесії міської ради на мітинг прийшли працівники книгозбірень.
Депутат міськради, член постійної комісії з питань освіти та медицини Артем Кияновський назвав процеси, які відбуваються у медичній галузі, катастрофою.

«Скорочення загорнуті в обгортку договорів з Національною службою здоров’я України – обласні та районні лікарні не мають деяких видів обладнання і спеціалістів. Замість того, щоб розробити державні програми і закуповувати устаткування, НСЗУ не укладає з ними угоди. Ми залишаємо людей без медичної допомоги і це жорстоко стосовно наших містян. Із позитивного – депутати прийняли рішення не ліквідовувати КНП «Херсонський міський протитуберкульозний диспансер» і проголосували за введення в штати шкіл медичних сестер. Присутність медичного працівника під час навчального процесу убезпечить дітей і сприятиме дотриманню санітарних норм», – вважає Артем Кияновський.

Щодо скорочення штатних працівників бібліотек і закриття кількох філій, думка депутата профільної комісії незмінна.
«На 139 бібліотек – 35 міських – це багато. Витрати бюджету на бібліотеки становлять 70 мільйонів гривень, фонд заробітної плати – більше 30 мільйонів, в той час як утримання тубдиспансеру обходиться у 9 мільйонів. Ми повинні чесно сказати: якщо ми хочемо зберегти медичних сестер у школах, лікарні і тубдиспансер, то нам потрібно від деяких речей відмовлятись. В тому числі, скорочувати витрати на комунальні підприємства, фонтани, на клумби за півтора мільйони», – прокоментував депутат.

Артем Кияновський також підкреслив, що 2019 року міськрада виділила 17 мільйонів гривень на надання соціальної допомоги онкохворим та містянам з тяжкими недугами. І ці витрати теж треба врахувати у бюджеті цього року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН