Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нарколабораторію на мільйон ліквідували на Херсонщині

Стакани, горщики та “екзотична” теплиця. На Херсонщині ще не розпочалися польові роботи. Проте цілий рік не зупинялася робота нарколабораторій. Поліцейські затримали групу осіб, які збували марихуану в особливо великих розмірах. Наркоділки селекціонували нові види конопель та вирощували їх у тепличних умовах з використанням усіх необхідних технологій. Отриманий «врожай» збували по всій Україні. За цінами «чорного ринку» вартість вилученої марихуани становить майже 4 мільйони гривень.

 

Як розповів начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін, поліцейські встановили, що група жителів Генічеського району організувала наркобізнес з мільйонними оборудками. Для своєї злочинної діяльності учасники придбали будинок в Київській області. Там вони облаштували три приміщення, де селекціонували насіння конопель та вирощували марихуану у різні періоди року. Врожай збирали кожні 30-40 днів.

Чоловіки вирощували наркорослини в тепличних умовах з використанням усіх необхідних технологій: ізоляцією від вологості, ультрафіолетовим освітленням, системою кондиціонування, вентиляторами, підігрівом стін,  крапельним зрошенням та спеціальними добривами.

Нині двох активних учасників групи затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч.2 ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель». За скоєне учасникам групи може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікацій поліції Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН