Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Реставрація вхідної арки в будинок обійшлася Одесі у майже два мільйони

Вчора чиновники мерії відзвітували про завершення реставрації парадної вхідної арки в пам’ятці архітектури, будинку Переца на Пушкінській, 5. Але, як виявилося, роботи не зовсім закінчені – на відновлення стелі арки грошей не вистачило, а під’їзд будинку знаходиться в жахливому стані.

Начальник управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини Одеської міськради Павло Остапенко розповів, що роботи обійшлися міському бюджету в 1,7 мільйона гривень.

«У минулому році в жовтні місяці ми приступили до робіт з реставрації, які тривали до кінця року, і в цьому році ми встановили другі двері в парадній, – розповів чиновник. – Вартість проектної документації становить 200 тисячі гривень, а вартість робіт близько 1,5 мільйонів гривень ».

Він запевнив, що після реставрації парадна придбала свій первинний вигляд.

«Єдине, що ми не змогли знайти – це те, якими була група других дверей, тому ми встановили другі двері в стилістиці перших. Також в ході реставрації були демонтовані і перенесені під землю всі кабелі і встановлені додаткові лотки для нових кабелів », – пояснив чиновник.

ДумскаяТВ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН