Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Протягом тижня готувались новокаховські школярі до Міжнародного дня рідної мови (Фото)

21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови. Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можна. Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Тож, як писав Максим Рильський: «…Як парость виноградної лози плекаймо мову…».

Долучились до святкування і учні Третьої школи у Новій Каховці. Протягом тижня в класах були проведені виховні години: «Казка про мову», «Подорож у цікаву країну рідної мови», «Мова – духовний скарб нації», «Мова нас єднає», «Бережімо наш скарб – рідну мову!», «Слово наше рідне – слово українське», «Цікаві факти про українську мову», «Солов’їна, барвінкова, українська рідна мова», «Одна вона у нас така – уся співуча і дзвінка»; конкурси та вікторини: «Слів у мові мільйон…», «О, слово рідне!», «Найрозумніший», «Мова – серце народу» , «Магістри українського слова».

В шкільній бібліотеці працювала книжкова виставка «Мова – душа народу». Для 9-х класів проведено мовознавчий вояж «Віват, слово!»; проведена година авторської поезії «Поезія – це музика душі, це слово, що на волю рветься»; були виготовлені лепбуки до Дня рідної мови та організована виставка-колаж ілюстрацій «Читаймо українське!»; на перервах транслювались фільми про мову. Жоден клас не залишився осторонь.

Третя школа міста Нова Каховка

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН