Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Каховському районі обговорили питання водопостачання та збору відходів

14 лютого  2020  року  на базі Каховського  районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася нарада,у якій брали участь спеціалісти Каховського районного управління, директор Каховської міжрайонної  ветеринарної лабораторії, голови селищної та сільських рад, керівники  господарств, які займаються постачанням питної води населенню та проводять збір та вивіз ТПВ на території району.

На нараді розглядались питання організації санітарної очистки  населених пунктів району,  централізованого  вивезення ТПВ та  роздільного збирання відходів.

Під час заходу фахівцями управління акцентовано увагу на проблемних питаннях санітарного очищення територій та централізованого вивозу сміття, обговорено питання роздільного збирання побутових відходів, наголошено на вжиті заходів з ліквідації стихійних сміттєзвалищ та належного утримання місць виділення відходів.

У ході заходу було також обговорені питання питного водопостачання на території Каховського району, зокрема проведення виробничого лабораторного контролю якості та безпечності питної води, відбору проб води для лабораторного дослідження, порядок та умови надання послуг в сфері питного водопостачання. Наголошено на необхідності розробки технологічних регламентів, погодження їх в установленому законодавством порядку та проведення державної санітарно – епідеміологічної експертизи.

Головам селищної та сільських рад надані пропозиції щодо розгляду питання стосовно встановлення фільтрів доочистки питної води в закладах освіти та дошкільних закладах. На території Тавричанської сільської ради вже встановлено  8   пристроїв доочистки води питної в закладах освіти, дитячих дошкільних закладах  та в селі Тавричанка.

Учасники семінару обмінялись досвідом роботи, визначили ключові проблеми та окреслили шляхи їх вирішення, визначені основні напрямки взаємодії, отримали роз’яснення щодо відомчого лабораторного контролю.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН