Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині діти, які втратили батьків на війні, отримали іменний оберіг

Вчора в Миколаївському обласному будинку художньої творчості вручили пам’ятні іменні обереги “Батьківське серце” дітям загиблих учасників АТО/ООС. Почесний президент військово-цивільної спілки “Бойове братерство України” Павло Жебрівський розповів, що це одна з акцій організації, яка була заснована у січні минулого року. Сьогодні в Україні проживає близько шести тисяч дітей, які в наслідок російсько-української війни втратили своїх мам і татусів. За ініціативи «Бойового братерства України» прийнято рішення цим дівчаткам і хлопчикам вручати срібний кулон-оберіг у вигляді серця, обрамленого терновим вінком з краплинкою крові. Про це повідомили на сторінці Миколаївської обласної ради.

 «Цим проектом ми переслідуємо три цілі. По-перше, ми хочемо, щоб ці діти відчували себе дітьми справжніх героїв, які віддали своє життя заради територіальної цілісності і незалежності країни. По-друге, хочемо розбудити жителів держави. Ніхто крім нас самих тут не побудує заможне майбутнє. Лише полюбивши один одного, пробачивши один одному суперечності, адже ніхто з нас не є янголом, ми доб’ємося результату. Ну і останнє, це звернення до нашої влади»,- каже Павло Жебрівський.

 До Миколаївщини привезли трохи більше 130 таких оберегів для діток всього регіону. Найбільшу кількість кулонів – 250 вручили на Житомирщині, Майже 240 оберегів вже отримали дітлахи з Волині, побували хлопці з «Бойового братерства України» і на Херсонщині. До квітня планують об’їхати всю Україну.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН