Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школярка з Таврійська посіла призове місце у конкурсі наукових робіт

12 лютого 2020 року в Херсонському державному університеті відбувся захист науково-дослідницьких робіт ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, у якому взяла участь учениця 10-А класу ЗОШ №5 Плясецька Катерина. Про це повідомляють у соцмережах.

Юна науковця разом зі своїм педагогічним керівником Плясецькою С.О. досліджували тему «Філософічність і фольклорні мотиви в збірці Анатолія Кичинського ʺВполювання вітруʺ» .

Анатолій Кичинський – універсальний митець, поет Херсонщини. Він однаково володіє фольклорними та пісенними інтонаціями, ліричністю, культурою класичного віршування, поетикою роздумів, а також – модерними прийомами й формами.

У дослідженні учениця торкнулася чи не найважливіших складових художнього світу поета – філософського та фольклорного контекстів у поезіях Анатолія Івановича, проаналізувавши його збірку «Вполювання вітру». Практична значущість її полягає в тому, що вона стане в пригодi учням, що вивчатимуть літературу Херсонщини, їх учителям i всiм, хто цiкавиться поезiєю володаря Шевченківської премії Анатолія Кичинського.

За результатами трьох турів (написання контрольної роботи, заочне оцінювання наукової роботи та її захист) Катерина посіла ІІІ місце.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН