Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Каховські активісти закликали пікетувати суд через бездіяльність у справі смертельної ДТП

Громадська організація «АвтоЄвроСила-Херсон» закликала херсонців слідкувати за справою 27-річного винуватця аварії із Таврійська, який скоїв смертельне ДТП біля Нової Каховки 5 лютого. Тоді в результаті наїзду автомобіля Range Rover на ВАЗ-2106 загинув 35-річний новокаховчанин Ілля Свиридов. Він працював торговим менеджером. Без нього залишилися дружина Олена та 10-річний син.

Винуватець аварії тоді утік з місця події. Поліцейські знайшли його за прикметами, описаними свідками, на одній із АЗС. У його організмі виявилося у 8 разів більше допустимої норми алкоголю. І це о 8-ій годині ранку!

Утім, Херсонський суд не підтримав клопотання поліції помістити підозрюваного під варту, а призначив йому домашній арешт у нічний час. Крім того, залишив йому водійські права. Це обурило громадськість Херсона і Нової Каховки. З цього приводу голова організації «АвтоЄвроСила-Херсон» Дмитро Суворов записав відеозвернення.

Прокуратура оспорила рішення суду першої інстанції в Апеляційному. Його засідання призначали на 13 лютого, однак воно не відбулося. Можливо, не в останню чергу через громадський резонанс. Активісти готувалися пікетувати приміщення суду.

І ось голова Новокаховської організації «АвтоЄвроСили» Антон Козловповідомив у соцмережах, що суд призначили на 18 лютого, вівторок. Оскільки засідання призначено на 8.30, то новокаховські активісти оголошують збір на 6.00 біля автовокзалу. Буде кілька автівок членів «АвтоЄвроСили», які повезуть охочих у Херсон.

– У Херсоні наша організація збирає біля суду водіїв із Нової Каховки, Херсона, Миколаєва, – розповів  Антон Козлов. – Зберемо не менше 100 чоловік. В усякому разі вже стільки виявили бажання у наших чатах.  Тільки разом ми можемо домогтися справедливого рішення суду.

Нова Каховка.City

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН