Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Держрибагенство звинуватили у захопленні українських рибалок в Азовському морі

Таку думку висловив Борис Бабін – колишній Представник Президента України в Автономній Республіці Крим. Він говорить, що агресор хизується викраденням рибалок.

“Звертаю увагу читачів, що агресор хизується захопленням українців на західній частині акваторії Азову, тобто – саме в українських водах. Як повідомляють офіційні джерела росіян, рибалки вийшли на маломірному човні з села Райновка Приморського району Запорізької області, тому вкрай навряд чи їх захопили “біля берегів Криму”. За даними Майдану закордонних справ справжнє місце захоплення приблизно у 50 км від українського материкового берега Азову.

Такий морський розбій є черговим демонстративним кроком РФ з того, що ніякі “угоди щодо рибальства” та “щорічні протоколи” для окупантів не важливі та є лише зручним тимчасовим знаряддям підкупу їх чиновницької агентури у Київі та Бердянську. Бо якщо українські рибалки дійсно щось порушили згідно “угод” та “протоколів” росіяне мають їх негайно після складання протоколу передати українській стороні. А не арештовувати на окупованій території.

Зрозуміла й справжня причина захоплення. Адже Держрибагенство, як я вже писав, попре наявність на цей рік “протоколів” з росіянами, з початку 2020 р. фактично заборонило офіційний лов на Азові. Як кажуть джерела, такса в таких умовах для рибалок, які хочуть жити та годувати власні родини за “ми вас там не бачимо” в Києві та Бердянську зрозла в рази.

Тому люди, щоб мати що їсти, все одно йдуть в море, а Держриба переконливо просить російських бізнес-партнерів це не допускати. Бо не занесли. Крім того керманичі Держрибагенства явно мстяться азовським рибалкам за їх позицію з викриття корупційних та диверсійних схем взаємодії посадовців України та РФ, яка пролунала восені на парламентських комітетах. Та за відмову рибалок їхати в листопаді в Бердянськ утворювати масовку для захисту “від бендерівців та кримських татар сесії україно-російської комісії з рибальства””.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН