Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спеціальна комісія перевірить 11 закладів відпочинку і оздоровлення дітей

За підсумками минулорічної оздоровчої кампанії на базі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації було створено робочу групу щодо розробки єдиного підходу до надання дозвільних документів до початку роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Днями відбулось засідання робочої групи під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлани Абдурахманової.

На засіданні були присутні представники гуманітарної комісії Запорізької обласної ради, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України», ГУ ДСНС.

Світлана Абдурахманова проінформувала учасників заходу, що за результатами попереднього засідання, яке відбулося у листопаді 2019 року, з урахуванням зауважень було опрацьовано новий проєкт розпорядження «Про роботу комісії з обстеження готовності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку».

У цьому році на відповідність державним стандартам оздоровлення та відпочинку дітей спеціальною комісією з проведення державної атестації закладів планується перевірити 11 дитячих установ. Серед них: «Одіссей», «Аст», «Дитячий оздоровчий табір «Морський», «Юність» «Лазурні далі» у смт Кирилівка Якимівського району; «Сонячний» у с. Богатир (Якимівський район); «Стріла» та «Весна» у с. Новопетрівка Бердянського району; «Морська хвиля» та «Сонячний» у м. Бердянськ; «Меотіда» у Приморському районі.

Нагадаємо, у минулому році перевірки на відповідність державним стандартам закладів оздоровлення та відпочинку дітей пройшли 11 установ.

Варто відзначити, що у цьому році запрацював Державний реєстр майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку, до якого вносяться відомості про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку (працюючі та непрацюючі) незалежно від форми власності, типу та підпорядкування.

Цього року на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують соціальної підтримки, в області виділено близько 30 млн грн. Планується оздоровити близько 78 тисяч дітей пільгових категорій регіону.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН