Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Наказ про ліквідацію Новокаховського рибозаводу скасовано у судовому порядку

13 лютого, Херсонський окружний адміністративний суд розглянув справу за позовом Новокаховської міської ради до Державного агентства рибного господарства України про визнання протиправним та скасування наказу від 09.10.2019 р. №431 “Про припинення державної установи “Новокаховський рибоводний завод частикових риб”. 

Своєю ухвалою суд скасув наказ Державного агентства рибного господарства України 09.10.2019 р. №431 “Про припинення державної установи “Новокаховський рибоводний завод частикових риб”, повідомляє Online НК з посиланням на ухвалу суду.

Як повідомлялось раніше, керівник Державного агентства рибного господарства України Ярослав Бєлов своїм наказом хотів ліквідувати Новокаховський рибоводний завод частикових риб, що розташований в Обривках на території Новокаховської міської ради. Підприємство планувалось приєднати до Херсонського виробничо-експериментального заводу по розведенню частикових риб, який знаходиться в Голій Пристані.

Між тим, Новокаховський рибозавод є зразковим і стратегічним підприємством не тільки Херсонщини, а й усієї рибної галузі України. Завод досить ефективно веде свою господарсько-фінансову діяльність, не має кредиторської заборгованості, податки сплачуються вчасно, заробітну плату люди отримують день в день. Що стосується виконання державного замовлення по вирощуванню малька риби, то тут теж всі зобов’язання виконуються.

Колектив заводу, отримавши наказ Державного агентства рибного господарства, відразу ж встав на захист свого підприємства. Були направлені зверня та листи в усі інстанції, включаючи Новокаховську міську раду, Херсонську облдержадміністрації, галузеву профспілку, прем’єр-міністра України, народного депутата Ігоря Колихаєва.

Це дало свої результати. Депутати Новокаховської міської ради на чолі з міським головою Володимиром Коваленком, не гаючи часу, прийняли рішення звернутись до суду. Своїм першим кроком суд призупинив виконання наказу про ліквідацію рибозаводу до винесення ухвали по справі. На засіданні Міністерства енергетики і екології України, яке ініціював депутат Верховної Ради України, заступник голови парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Ігор Колихаєв, було прийняте рішення про відсторонення від посади голову Державного агентства рибного господарства України Ярослава Бєлова. Наступного дня Кабмін звільнив його з посади.

І ось сьогодні Херсонський окружний адміністративний суд прийняв доленосне для колектива Новокаховського рибоводного заводу частикових риб рішення про скасування ліквідаційного наказу.

Це – перемога, з якою ми вітаємо колектив підприємства і усіх причетних до цієї справи!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН