Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині в іноземного інвестора відібрали майно й кошти

Вісім місяців не може добитись рішення суду підприємець з Туреччини Хюсейин Килинч. Він позивається проти власників господарства «Оазис півдня» (керівник – Халіс Ракібов), які, як вказано у зверненні до суду, незаконнопривласнили його майно, переоформили сільгосптехніку, надану турецьким бізнесменом і, а також не повертають вкладені гроші.

Представники позивача звернулись до Чаплинського районного суду з позовом, також паралельно з цим була подана заява до управління поліції в Херсонській області про порушення кримінальної справи за фактом шахрайства і підробки документів.
З березня 2019 року поліція не проводить жодних слідчих чи оперативних дій. Чаплинський районний суд призначав чотири засідання, але переносив їх через відсутність відповідача чи недостатність доказів. Третьою стороною суперечки виступає управління Держспоживслужби України у Херсонській області.

Адвокат Денис Мамонтов говорить, що справа затягується, чим порушуються права позивача і це б’є по іміджу країни в цілому.

«Є докази того, що турецький підприємець перераховував кошти: платіжні доручення з передачі фінансової допомоги, міжнародні переводи, розписки. Експертизою встановлено, що підписи на документах про власність сільгосптехнікою були підроблені. І ні з кримінальної, ні з цивільної справи немає зрушень. Нова влада говорить, що хоче залучати інвесторів. Але для того, аби ці лозунги підтвердити, потрібна оперативна, об’єктивна і послідовна робота правоохоронних органів і судів. Є механізми відповідальності за ці правопорушення», – прокоментував адвокат Денис Мамонтов.

Фермерське господарство Ракібових працює на полях села Надеждівки, що входить до Хрестівської громади Чаплинського району. Суперечка між сторонами вийшла за межі обміну взаємними претензіями у документах. У селі стаються сутички зі стріляниною під час збирання врожаю.

Чергове засідання Чаплинського суду з розгляду цієї справи призначене на 21 листопада.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН