Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Причини масової загибелі птахів під Каховкою з’ясовують фахівці

Неабиякий резонанс викликали фото загиблих птахів під Каховкою, які з’явились у соціальних мережах.

Як тільки у мережі з’явилась подібна інформація, одразу ж відреагували спеціалісти Держпродспоживслужби в Херсонській області. Так, фахівці Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Каховської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби та Каховської районної державної лікарні ветеринарної медицини провели комісійне обстеження на межі соснового лісу та приватного сектору міста Каховка, місць несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів в радіусі 500 метрів.

Окрім цього, опитали власників птиці, які проживають на прилеглій території – масової загибелі домашньої птиці в їхніх особистих господарствах не виявили.

Під час проведення паталогоанатомічного розтину у тілах птахів знайшли залишки зерна. У ході проведення розтину виявлені патологічні зміни характерні для отруєння пестицидами – в них виявили запалення кишківника та шлунку. З метою уточнення причин загибелі птиці відібраний матеріал направили до Херсонської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для проведення необхідних досліджень. Остаточні результати будуть готові за кілька днів.

– Через теплу погоду на полях активізувалось дуже багато гризунів. Тому фермери активно почали їх травити. Не виключаю, що птахи могли отруїтись через мишей. Наразі спеціалісти Каховської районної державної лікарні ветеринарної медицини щоденно продовжують моніторинг щодо клінічного стану птиці особистих селянських господарств. – зазначив начальник Каховської районної державної лікарні ветеринарної медицини Володимир Бондарчук.

Окрім того, інформацію щодо загибелі птиці отримали й мисливці Каховської районної ради «Українського товариства мисливців та рибалок» та представники державного підприємства «Каховське лісове господарство» для моніторингу за клінічним станом диких тварин та птиці.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН