Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ще два кримінальні провадження відкрили на Херсонщині через гибель птахів

За вихідні дні до поліції Херсонщини надійшло 3 повідомлення про загибель червонокнижних птахів. 

В першому випадку керівник заповідника повідомив, що на їх території біля штучних озер було виявлено 7 мертвих сірих журавлів, які внесені до Червоної книги України. А у Каховському районі поблизу с. Богданівка в лісосмузі та біля зрошувального каналу також були виявлені мертвими 12 сірих журавлів, 14 диких качок та 5 чайок. На місці події відібрані зразки грунту та води, які направлені на експертизу. За даними фактами слідчими відкриті ще два кримінальних провадження за ч.2 ст.239 Кримінального кодексу України «Забруднення або псування земель». Всі провадження перебувають на контролі керівництва обласної поліції.

Також до поліції звернувся підприємець, який розповів, що на полях у Каховському районі виявив  6 мертвих сірих журавлів. Нині  обставини загибелі птахів встановлюються.

Нагадаємо, що наразі в спеціалізованому інституті в Харкові тривають дослідження щодо встановлення причини смерті птахів. Основною версією є те, що вони загинули після вживання зерна з домішками отрути від гризунів. 

Також за ініціативи керівництва обласного главку поліції окремий екіпаж групи реагування щоденно патрулює землі заповідника «Асканія Нова». Інспектори контролюють рух транспорту, задіяного для земельних робіт. У разі сумнівів у безпечності матеріалів, що вноситимуться на полях, на місце буде терміново виїжджати слідчо-оперативна група та викликатимуться спеціалісти держпродспоживслужби та екологічної сфери діяльності.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН