Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонського суддю, пов’язаного зі справами “Херсонбуду”, притягли до відповідальності

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 5 лютого ухвалила рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Херсонського міського суду Ярослава Мусулевського. Цього разу херсонський суддя отримав попередження.

 

Фото: скріншот

Раніше «СтопКор» розповідав про суддю Мусулевського, який поспіхом, без доказової бази, кілька разів за один тиждень (у березні 2019 року) видав протилежні ухвали та врешті заборонив реєстраторам вносити зміни до Державного реєстру майнових прав. Справа стосується майна «Херсонбуду».

Зауважимо, чотири різні рішення належать до однієї справи та ухвалюються за один тиждень. Цікаво, що розгляд справи відбувався одноосібно – без участі сторін.

Попри пояснення самого судді щодо його великої завантаженості, Вища рада правосуддя угледіла в діях Мусулевського істотні порушення й оголосила дисциплінарне покарання у вигляді попередження.

«…Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що дії судді Мусулевського Я.А. містять ознаки дисциплінарних проступків, наслідком яких може бути притягнення до дисциплінарної відповідальності з підстав, передбачених підпунктами «а», «б» пункту 1, пунктом 4 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (внаслідок недбалості істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило реалізацію учасниками судового процесу наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов’язків; внаслідок недбалості не зазначення в судовому рішенні мотивів прийняття аргументів сторін щодо суті спору; внаслідок грубої недбалості допущення суддею, який брав участь в ухваленні судового рішення, порушення прав людини та основоположних свобод – права власності та права на справедливий суд)», – йдеться у рішенні ВРП.

 

Фото із відкритих джерел

 

Нагадаємо, раніше, 13 лютого, Верховний Суд ухвалив рішення, яке фактично визнає рейдерським захоплення майна «Херсонбуду» через незаконну перереєстрацію корпоративних прав. Суд вищої інстанції визнав чинним наказ Міністерства юстиції щодо незаконності внесення в реєстр попередніх змін.

Утім, законні власники майна та корпоративних прав – родина почесного громадянина Херсону Бориса Сандика – майже рік не можуть відновити в реєстрі корпоративні права через судові заборони та затягування справи.

Затягування процесу перереєстрації корпоративних прав відповідно до рішення Верховного Суду вигідне рейдерам, які не квапляться віддавати загарбане. Отже, активісти «Стоп корупції» підозрюють, що суддя діяв в інтересах рейдерів.

Зрештою, арешт реєстру було скасовано. А суддя Мусулевський отримав дисциплінарне покарання.

Натомість, як стало відомо, ще один Херсонський суддя пішов стопами Мусулевського. Суддя Господарського суду Херсонської області Юрій Гридасов днями ухвалив аналогічне рішення про заборону вносити зміни до реєстру щодо майна і корпоративних прав «КПД-5С».

Активісти зауважили, що дії судді, вочевидь, спрямовані на штучне блокування чинного Наказу Міністерства юстиції України від 26.09.2017 року та чинної постанови Верховного Суду від 13.02.2019 року для того, щоб не відновлювати інформацію про повернення корпоративних прав.

Активісти наголошують: рейдери намагаються використовувати суддів у своїх інтересах та зробити їх частиною своїх злочинних намірів щодо захоплення корпоративних прав і майна.

СтопКор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН