Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вокзал у Козацькому перетворився на руїни

Передачі будівлі колишнього залізничного вокзалу у Козацькому на Бериславщині у власність громади так і не вдалося домогтись місцевій владі. Після його закриття вісім років тому споруди почали безжально зносити, а навколишня територія перетворилася на величезний смітник.

За словами в. о. старости Козацького старостинського округу Андрія Чирка, колись на вокзалі любила відпочивати молодь: тут було освітлення і лавочки. А після його закриття люди намагаються обходити це місце десятою дорогою. 

Давно перестав робити тут зупинку єдиний пасажирський потяг Одеса – Запоріжжя, який курсує цією ділянкою Одеської залізниці. Тепер на зупинному пункті Козацька можна сісти лише на дві пари приміських потягів Каховка – Миколаїв – Каховка та Херсон – Сірогози – Херсон: останній до кінця 2019 року курсував до станції Нововесела Запорізької області.  

Свого часу Козацька селищна рада неодноразово зверталась до Одеської залізниці з проханням передати будівлю вокзалу. Але їй у цьому постійно відмовляли. Зрештою споруди залізниці вирішили продати під розбирання. Свою руку до цього доклали і вандали, які давно порозтягували вікна, двері та весь метал. 

– Потім ми перестали наполягати на передачі нашій громаді будівлі вокзалу. Тим більше, що там усе є державною власністю, а процедура передачі її до власності комунальної дуже складна. Проте шкода, що так сталось. Адже колись ще був шанс цю будівлю врятувати, – підсумував Андрій Чирко.

Олег БАТУРІН. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН