Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшов художній ідеатон «Музеї генерують ідеї»

Захід відбувся у рамках проєкту «Музеї в авангарді суспільних змін». Про це повідомив очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Митці, маркетологи, медійники, громадські активісти та просто люди, яким не байдужа доля свого міста та країни, генерували свої ідеї для Херсонщини.

Три дні 10 команд (по 6 учасників у кожній) працювали над ідеєю для власного арт-об’єкта на суспільно важливу тему. Оцінювало творчі доробки команд журі, до складу якого увійшли: голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд (через відео зв`язок), заступниця директора Одеського художнього музею Олександра Ковальчук, директорка Бердянського художнього музею Марина Бучакчийська та представники Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Переможницею визначили київську художницю Дарину Кольцову, яка отримала можливість фінансування ідеї власного арт-об’єкта за кошти Агентства США з міжнародного розвитку USAID у сумі 100 тис.грн.

Окремо очільник області Юрій Гусєв відзначив команду «Шляхи змін», у складі якої був харківський митець Гамлет Зіньківський. Зокрема, за словами голови облдержадміністрації, він побачив у пропозиції художника те, що обов’язково має бути реалізовано на Херсонщині.

«Я переконаний у тому, що навесні, коли до Херсона буде приїжджати більше туристів, ці мурали будуть надихати і гостей нашого міста, і жителів нашого міста вірити в щось краще, вірити в себе і розвивати наш чудовий регіон», – наголосив Юрій Гусєв.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН