Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшов театральний фестиваль

Сьогодні Херсоні закінчився 12-й театральний фестиваль “Лютий-февраль 2020”. Його закриття щороку проходить 9-го лютого – у день народження режисера Всеволода Меєргольда, який починав свою кар’єру у Херсонському театрі.

Сценарій перфомансу до дня народження Меєргольда щороку один: охочу збираються біля будинку, де раніше жив режисер, і читають п’єсу Чехова “Три сестри”, розказав учасник перфомансу Дмитро Багнеко, який бере участь в акції всьоме:

“За історичними даними,перша п’єса поставлена ним у Херсоні, це “Три сестри” Чехова. На той час це була нова драма, Антон Чехов був драматургом. І Меєргольд хотів ставити саме нову драму. Ми просто відкриваємо цю п’єсу, де завгодно, і читаємо по ролях. І будемо також пити вино, яке любив пити Меєргольд, “Ріслінг”.

Фестиваль “Лютий-февраль” проводять за підтримки Херсонського центру імені Всеволода Мєргольда, – розказав учасник перфомансу Леонід Єжуров. У рамках фестивалю проходять читки п’єс херсонських авторів:

“Перше, що впроваджував Меєргольд, це новації у мистецтві. Це знаходити якісь нові способи розказати історію , використовуючи новітні засоби з інших мистецтв. Для мене головне це темп, те, що історія буде розказана цікаво. Можливо цим і єднає мене з методом Меєргольда. Але можливо, це перебільшення”.

Фестиваль “Лютий-Фєвраль” проводиться з 1-го по 9-те число, адже 2-го лютого режисер Всеволод Меєргольд був розстріляний у Москві 1940-го року.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН