Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Форум для аграріїв пройде у Запоріжжі

11 лютого у ВЦ «Козак-Палац» відбудеться ІV спеціалізований аграрний форум «AgroPro». Щорічний захід для виробників агропродукції, компаній сільгоспмашинобудування цього разу присвячено розвитку експортного потенціалу.

Форум організовує Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, заснований на базі Запорізької торгово-промислової палати за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу.

Захід покликаний допомогти малим і середнім сільгосптоваровиробникам і компаніям переробки продукції підвищити конкурентоспроможність, інтегруватися в національні та глобальні ланцюжки створення доданої вартості, відкрити доступ до нових ринків збуту.

На учасників чекає насичений дискусійний день: виступи авторитетних експертів у сфері АПК, експортної практики, широкі можливості для В2В-перемовин, індивідуальних консультацій.

Програмою заходу заплановані два тематичні блоки:

  1. 1. Державна підтримка експорту сільгосппродукції та сільгоспмашинобудування. Міжнародні проєкти та програми щодо підтримки МСБ при виході на міжнародні ринки.
  2. 2. Ознайомлення з митними, податковими й маркетинговими базами. Успішні практики експорту продукції з урахуванням ризиків роботи на закордонних ринках.

У числі експертів – голова комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олег Юхновський, експерт у галузі міжнародної торгівлі, голова ради Асоціації експортерів і імпортерів Микола Ларін, консультант із зовнішньоекономічних питань Європейського офісу ТПП України Ральф Ловак, представники ДУ «Офіс з просування експорту», Митної служби, Держпродспоживслужби, ПАТ «Аграрний Фонд», міжнародних проєктів GIZ, ITC, «Агроторгівля України».

Заплановано розгляд найактуальніших для підприємців тем. Зокрема, як зміниться робота на зарубіжних ринках для агровиробників з прийняттям нових правил Incoterms 2020, що набули чинності з 1 січня 2020 року.  Також у центрі уваги будуть питання електронних торгів агропродукцією, досвід європейських країн у розвитку експорту, державні механізми підтримки аграріїв та можливості участі у міжнародних проєктах. 

Запорізька торгово-промислова палата

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН