Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві відкрили гінекологічний кабінет для жінок, які стали жертвами насилля (відео)

Близько 500 звернень надійшло до Миколаївськї поліції про домашнє насилля від мешканок міста. У лікарні швидкої медичної допомоги відкрили гінекологічний кабінет, де жінки, яких зґвалтували, зможуть отримати безкоштовну допомогу і поради лікаря щодо лікування. Кабінет працює три дні, але вже у перший день до нього завітали дві жертви насилля, яким надали допомогу.

Наприкінці 2019 року лікарня швидкої медичної допомоги підписала договір з благодійною громадською організацією “Український фонд боротьби з насиллям”, який придбав необхідне обладнання.

Головний лікар ЛШМД Олександр Дем’янов каже: “За цим договором ми маємо надавати допомогу і фізичну, і лікарську, консультативну допомогу і правову допомогу теж, психотерапевтичну допомогу цій категорії жінок. В обмін на це фонд забезпечує лікарню тим, що може використовуватися для цієї категорії пацієнтів. Нове гінекологічне крісло, яке застосовується для жінок, які знаходяться в будь-якому стані, в будь-якому становищі, бо після отримання побоїв жінка інколи не може встати на ноги. Тому це електричне крісло, яке пристосовується до потреб жінки. Це ширма: жінки комфортніше себе почувають, коли це крісло за ширмою. Ми отримали нову кушетку, отримали освітлювач операційного полю компактний, який дозволяє робити первинний огляд жінки”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН