Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники громад Херсонщини поговорили про легалізацію праці

На Херсонщині стартував місячник легалізації найманої праці. Податкова служба області активно долучається до проведення заходів, які допомагають поширювати ці ідеї у суспільстві. Так, вчора на запрошення Херсонського регіонального відділення Асоціації міст України, заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим взяв участь у проведенні засідання загальних зборів представників громад області.

У жвавій дискусії мова йшла про важливі питання формування бюджетів громад та резерви їх поповнення на Херсонщині з урахуванням новозмін діючого податкового законодавства, які набрали чинності з 01.01.2020 року.

Насамперед, це питання легалізації підприємницької діяльності та найманих працівників. Адже податок з доходів фізичних осіб залишається основною складовою надходжень до бюджетів місцевих громад. Торік із загальної суми зібраного ПДФО місцевий бюджет Херсонщини отримав майже 75 відс. або 3 134 млн. грн, що на півмільйона перевищує минулорічний показник. Протягом лютого п.р. на виконання доручення Прем’єр – міністра України Олексія Гончарука від 22.01.2020 №2313 на Херсонщині триває інформаційно – просвітницької акція з питань легалізації підприємницької діяльності та найманої праці суб’єктів господарювання Херсонщини «Легалізація бізнесу – або як вийти з тіні?». За номером «гарячої» телефонної лінії (0552) 427-647, бізнесмени та громадяни області можуть отримати індивідуальні консультації та вичерпні коментарі з будь – яких питань реєстрації та ведення підприємницької діяльності.

Серед важливих питань взаємодії органів податкової служби області та представників органів місцевого самоврядування в процесі реалізації державної фінансової політики обговорювалися питання упорядкування земельних відносин. А саме: оформлення орендних відносин на земельні ділянки, які використовуються без правовстановлюючих документів, перегляд умов діючих договорів оренди (договорів, які укладались більше 10 років тому, та по землях с/г призначення) та оновлення нормативної грошової оцінки по населених пунктах та землях нес/г призначення за межами населених пунктів.

Не залишилися поза увагою учасників заходу питання проведення деклараційної кампанії – 2020 та контролю за раціональним використанням коштів громад. Адже ще на етапі оцінки пропозицій учасників конкурсних торгів розпорядникам бюджетних коштів необхідно в повній мірі досліджувати і систему оподаткування підрядників, наявність трудових ресурсів, вивчати майновий стан учасника торгів, враховувати причетність посадових осіб підрядників до порушень, виявлених раніше податковими та правоохоронними органами.
ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН