Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський центр для безхатьків прихистив трьох перших осіб

Санвузол Херсонського обласного реабілітаційного центру для безхатьків готовий! Зроблена душова кабіна – викладена плиткою, встановлені бойлер та змішувач води , стіни пофарбовані водостійкою фарбою , нові двері поставлені та надійно зафіксовані.

Проживання у Центрі “Надія” можна починати! Повідомляють на сторінці центру у Фейсбуці. Насправді воно вже почалось – навіть без достатніх умов, але Центр вже прихистив тьрох осіб, які не мають свого житла. Один з них від початку працював над створенням Центру.

Житимуть поки що безхатьки в невеликих кімнатах, які в майбутньому заплановані під адміністративне призначення. А великі кімнати, в яких плануємо саме розміщення клієнтів Центру – наразі потребують капітального ремонту. Але його неможливо почати, через те, що протікає дах. З ремонтом даху та заміною побитих вікон обіцяли посприяти в облраді. У центрі чекають на допомогу. Все інше – активісти намагаються зробити за рахунок власних зусиль.

Їм обіцяють підтримку і державним фінансуванням. Про це було прийняте рішення на сесії Херсонської обласної ради. Але поки що кошти для Центру в бюджеті не виділені. А кожну людину, яка перебуває в Центрі – потрібно годувати. На це йде мінімум 50 грн в день. Зараз в центрі троє підопічних. Через кілька днів прогнозують морози – тож їх кількість буде збільшуватись. І всіх потрібно буде харчувати. Коштів на це немає. Також весь січень ми обігрівали кімнату там, живе наш клієнт (він же помічник по ремонту). В лютому буде обігріватись дві або навіть три кімнати – і за електроенергію теж треба платити. Але немає чим.

Центр просить підтримки. Рахунок для волонтерських пожертв на Центр “Надія” – Приватбанк 5168 7422 3378 5462 Лапицький В.О.
“Також ви можете допомогти продуктами, речами, приладами для обігріву та всім, що може знадобитися в нашій роботі. Без вас ми б не впорались з відкриттям Центру. Просимо допомоги і в тому, щоб він запрацював!”, – говорять активісти.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН