Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський виш перевів на дистанційне навчання студентів з Китаю

Із 3 лютого студенти з Китаю, які навчаються в Миколаївському національному університеті кораблебудування імені Адмірала Макарова, будуть займатися дистанційно.

В університеті навчається 85 студентів із Китаю. Із них на зимові канікули, які тривали з 28 грудня до третього лютого, до Китайської Народної Республіки виїжджало сімнадцять людей. До Миколаєва повернулися четверо.

Відтепер дистанційно навчатимуться і ті, хто залишився в Китаї, і ті, хто живе в миколаївському гуртожитку. Студент четвертого курсу Чен Мяо Ю вивчає кораблебудування. До Китаю на цих канікулах не їздив. Хлопець каже: “Так, я розумію ситуацію. Вірус досить небезпечний. Було б добре, щоб ми всі знаходились вдома та сиділи по кімнатах. Хоч загрози ніякої і немає, оскільки це ті студенти, які не виїжджали за територію України. Але, тим не менш, це – профілактичні заходи. Найближчі два тижні ми навчатимемося дистанційно”.

Модель дистанційного навчання для викладачів університету не нова. Про неї розповідає керівник навчально-наукового центру міжнародного співробітництва університету Михайло Михайлов: “Так, тут немає ніяких проблем. Ми використовуємо деякі спеціальні програми, де ми викладаємо наші матеріали лекційні, практичні. Студенти їх виконують, потім надсилають їх своїм викладачам поштою. Вони перевіряють. Тож це не проблема. Головна проблема, щоб студенти засвоїли весь матеріал, щоб були здатні складати іспити і отримувати диплом”.

Такі заходи рекомендували зробити у Міністерстві освіти та науки. В університеті говорять, що термін дистанційного навчання залежатиме від рекомендацій Міністерства. Ситуацію з коронавірусом у Миколаєві прокоментувала начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай: “У місті Миколаєві коронавірус не зареєстровано. Є наказ управління охорони здоров’я. Він на сьогодні виконується. Ми подали перелік того, що необхідно додатково. Такі пацієнти, в разі виникнення захворювання, будуть госпіталізовані в Миколаївській обласній інфекційній лікарні”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН