Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонським виробникам розкажуть, як довести, що продукція відповідає технічним вимогам ЄС

Херсонська Торгово-промислова палата проводить тренінг «Як довести, що Ваша продукція відповідає технічним вимогам ЄС», який відбудеться 5-6 лютого, 09.00-17.00

Угода про асоціацію України з ЄС передбачає, що в нашій країні почнуть діяти ті самі  законодавчі вимоги до промислової продукції, що і в Європі. Закон №2740-VIII від 06.06.2019 закріпив в українському законодавстві відповідні зміни у сфері технічного регулювання. Це означає, що вже з 2020 року український виробник повинен доводити відповідність свого товару вимогам ЄС до безпечності продукції, іншими словами – технічним вимогам ЄС.

З одного боку, перехід на міжнародні технічні регламенти знизить нетарифні бар’єри для української продукції та покращить доступ на зовнішні ринки. З іншого – ті вимоги до безпечності, що раніше висувалися до експортерів, стають законом для всіх – незалежно від того, чи підприємство торгує з зарубіжжям. Європейські вимоги будуть застосовані навіть до тих виробників, що реалізують продукцію виключно в Україні.

Щоб допомогти виробникам завчасно розібратися у нових вимогах та уникнути проблем під час майбутніх перевірок, 5-6 лютого 2020 року Херсонська торгово-промислова палата проводить дводенний базовий тренінг «Як довести, що Ваша продукція відповідає технічним вимогам ЄС».

Для кого цей тренінг: виробники промислових (непродовольчих) товарів

Зустріч відбудеться у конференц-залі Херсонської ТПП)

Що дасть участь у тренінгу:

  • уміння визначати застосовні вимоги до безпечності Вашої продукції,
  • здатність оцінювати ризики для споживачів,
  • уміння визначати придатні для мінімізації ризиків стандарти,
  • розуміння, як складати технічний файл і декларацію про відповідність,
  • знання, як маркувати свою продукцію.

Тренінг проводять сертифіковані консультанти і тренери з експорту до ЄС і технічної відповідності: Галина Перепелиця, Світлана Прокоф’єва, Анна Плющ.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН