Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні анонсували проведення “Математичного руху”

За результатами міжнародного дослідження PISA 36% школярів не знають математику на базовому рівні, тоді як у країнах Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) таких 24%.

Другий та декілька вищих рівнів досягнули тільки 64% учнів проти 76% таких із ОЕСР. Найвищій рівень розвитку математичних компетентностей продемонстрували 5% протестованих українських школярів. У середньому 11% представників ОЕСР досягнули цього рівня.

Отже, дані PISA свідчать про наявність проблем із опануванням математики в Україні. І ці проблеми підлягають вирішенню.

У межах оголошеного МОН «Року математики» 6-7 лютого 2020 у співпраці із Херсонським державним університетом  планується серія заходів, присвячена просвітництву та популяризації математики у м. Херсон, зокрема, круглий стіл щодо визначення напрямів покращення якості математичної освіти, семінар для вчителів та батьків за результатами складання ЗНО та PISA, відкриті виступи провідних науковців на тему реформування освіти.

Мета заходів – привернути увагу керівників місцевої влади, державних установ, представників бізнесу, громадськості, вчителів, студентів, батьків школярів до проблем забезпечення умов та якості викладання математики, а також інших аспектів освіти.

Організатори сподіваються, що під час зустрічей та спілкування буде напрацьована спільна візія та стратегія, реалізація яких запустить позитивні зміни, що позначяться на підвищенні рівня професійних та громадянських компетентностей херсонців та зростанні конкурентроспроможності фахівців на національному та глобальному ринку праці. 

Програма заходів, 6 лютого  

  1. Зустріч у Херсонській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №30.  Розмова про бачення участі місцевої влади у покращенні математично-природничої освіти. Орієнтовно з 11-ї до 12-30 години.
  2. Прес-брифінг: 12.30-13.00.
  3. Круглий стіл «Як подолати перешкоди на шляху математичної освіти?» на платформі ХДУ з представниками освіти, науки, бізнесу Херсонщини.

Результат – напрацювання пропозицій та плану скоординованих дій принаймні на 1 рік. Час: з 14-00 до 16-30. Коворкінг-зала бібліотеки Херсонського державного університету

  1. Публічний захід для батьків, вчителів математики, викладачів математики, фахівців зі сфер, де математика є необхідною складовою та публіки про PISA, ЗНО у приміщенні ХДУ. Орієнтовний час – з 18-00 до 20-00. 256 аудиторія ХДУ

7     лютого

  1. Відкрита подія у ХДУ «Виклики освіти і науки: від законотворчості до проблем імплементації», яка передбачає виступи на теми про стан та перспективи зміни законодавства про освіту і науку, стан реформування інститутів – оцінку наукової діяльності, атестаційного процесу та застосування етичних норм, а також інші важливі меседжі.

Орієнтовний час та тривалість –  з 10 до 14. 256 аудиторія ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН