Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройшов турнір з гирьового спорту

У Херсоні 1-го лютого відбувся відкритий турнір з гирьового спорту, присвячений 102-й річниці битви під Крутами.

Турніри, присвячені цій події, проводяться у Херсоні з 2015-го року, розказує голова федерації гирьового спорту Херсонської області Михайло Олійник:

“Сьогодні ми спробуємо новий комплекс не з гирьового спорту, а з гирьового фітнесу, який буде складатися з трьох вправ. Буде цікаво спробувати себе. Наразі у нас присутні команди з міста Херсона, Херсонського аеропорту, організації “Херсонський морський коледж”, Педагогічний інститут вдосконалення, команда села Любимівка Каховського району, команда міста Нова Каховка. Минулі роки були спортсмени з Миколаївської області, Черкаської, Київської. 2-3 чоловіка представники були”.

На цьогорічні змагання приїхало 40 учасників, які самі обирають для себе вагу, додає Михайло Олійник:

“По своїх силах можна вибрати гирю на цьому турнірі. Виступати з гирею 16, 20, 24 кілограми. Це стосується чоловіків. І діти, юнаки можуть підіймати гирі 8 та 12 кілограмів. Кожен призер та переможець отримає чашку, медаль, диплом”.

Павло Тимошенко приїхав із Любимівки Каховського району. Каже, що не знає кращого спорту, ніж гирьовий:

“Я відчуваю себе щасливим. Гарне самопочуття, здоров’я. На роботі чудовий настрій дає цей вид спорту. Раджу займатися дівчатам і хлопцям, дорослим і малим”.

Юлія Кушпіль з Нової Каховки займається гирьовим спортом два роки. Каже, що загартувалася і фізично, і духовно:

“Вперше прийшла, мені дуже сподобалось. І душа якось лягла на цей вид спорту. Не можу сказати, чому – це не пояснити. Зараз підіймаю гирю 24 кілограми. Сьогодні буду на 16”.

Любов Родікова зараз майстриня спорту та суддя змагань. Жінка згадує, як прийла у гирьовий спорт:

“Я прийла в цей спорт не за призами. Прийшла полікувати свою спину. Дякую Міші, що він мене поставив правильно на цей шлях. Дуже рада, що у мене є такий період в житті саме з гирями. Я приймаю участь третій рік. У тому році я зайняла призове місце”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН