Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кошти для онкохворої збирали на благодійному концерті у Херсоні

У Херсонському державному будинку художньої творчості 1-го лютого вихованці танцювальної колективу “Адеона” дали благодійний концерт. Гроші, зібрані під час нього, підуть на лікування мами однієї із вихованок колективу. Жінка має онкологію.

Організувати благодійний концерт та зібрати гроші для лікування Оксані Абдуллаєвій – спільна ідея керівництва колективу та батьків його учасників, говорить очільниця тацювальної студії Сніжана Бережна:

“Оскільки ми дружня команда, ми великий творчий колектив. Сьогодні ми хочемо своїм виступом показати, що ми велика сила, ми – оптимісти. Мамочка нашої зірочки – творча особистість. Вона робить усі наші прикраси. Ось, подивіться на ці зірочки – це все ручки нашої Оксаночки”.

Тацювальну студію відвідує Сабіна Абдуллаєва – донька Оксани. Дівчинка каже, що усіляко підтримує маму. На сьогоднішньому концерті вона виконала три танці:

“Поки що вона почувається добре. Вона не може поки що виходити на вулицю, бо може заразитися. Вона полюбляє розмальовувати одяг. Зараз його продає”.

Учасники концерту на виступ прийшли з особливим настроєм, розказують Христина Ведернікова та Олександра Бережна.

“Сьогодні ми будемо виступати для того, щоб допомогти одній людині, яка завжди нам допомагала. Ми хочемо, щоб вона могла вижити в цьому світі”, – говорить учасниця студії спотивного та бального танцю “Адеона” Христина Ведернікова.

Олександра Бережна додає:

“Концерт для всіх дуже важливий. Тому що це людина, яка нікому ніколи не відмовляла і була чуйна до всіх. Емоції зараз великі, але ми будемо старатися танцювати з позитивом”.

Син Валентини Дмитрук Максим танцює у парі з Сабіною Абдуллаєвою. Жінка каже, що давно товаришуює із родиною. Хвороба Оксани триває більше року. Зараз на подальше лікування потрібно 200 тисяч гривень:

“Оксана пройшла вісім чи навіть дев’ять хіміотерапій і, на жаль, сталася ремісія. На зараз діагноз невтішний – лімфома Ходжкіна з ураженням шийних та надключних лімфових вузлів. І потребує термінового лікування. В Києві професори назначили два курси високодозованої хіміотерапії і потім буде потрібна пересадка кісткового мозку”.

Квиток на концерт коштував 30 гривень. Перед виступом зала заповнена. Глядачі пояснюють, чому прийшли.

“Мені здається – це важливо. Інакше ми пропадемо, не підтримуючи один одного”, – говорить глядачка Наталя Аленкова.

Олена Чумаченко додає:

“Я вважаю, що це може статися з кожним із нас. І від душі, й серця ми можемо і хочемо допомогти їй”.

Під час концерту для лікування Оксани Абдуллаєвої було зібрано майже 18 тисяч гривень.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН