Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарня Нової Каховки отримає від уряду Японії сучасне медичне обладнання

Комунальне некомерційне підприємство «Центральна міська лікарня м.Нова Каховка» в рамках грантової програми безпеки людини КУСАНОНЕ отримає від уряду Японії медичне обладнання.

Про це редакції Online НК повідомила начальник відділу управління проектами Новокаховської міської ради Наталія Біла.

30 січня 2020 року в Києві в Резиденції Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні відбулась урочиста церемонія підписання шести грантових контрактів з благодійними та громадським організаціями, які реалізовуватимуть проекти в сфері охорони здоров’я та соціального захисту в рамках грантової програми безпеки людини КУСАНОНЕ. Загальна вартість цих проектів становить 340 тис. доларів.

КУСАНОНЕ з японської означає допомогу на рівні місцевих громад, інакше кажучи, підтримку людям, які живуть у невеликих містах і селах. За цією програмою безповоротна фінансова допомога Уряду Японії надається неурядовим та неприбутковим організаціям для реалізації різноманітних проектів розвитку та є частиною офіційної допомоги Японії Україні.

Участь в церемонії підписання грантових контрактів взяли заступник міського голови Олег Тарабака та головний лікар Центральної міської лікарні Нової Каховки Ігор Гайдаманчук, адже наша лікарня стала одним з шести медичних закладів України, яким Уряд Японії допоможе реалізувати проект модернізації медичного обладнання.

Ще у 2018 році відділ управління проектами та Центральна міська лікарня Нової Каховки підготували та направили до Посольства Японії в Україні заявку на участь у програмі КУСАНОНЕ з обґрунтуванням потреби в модернізації застарілого медичного обладнання лікарні шляхом придбання для кабінету ультразвукових досліджень сучасної ультразвукової діагностичної системи експертного класу Aplio 300 вартістю понад 2 млн.грн. У 2019 році після допущення заявки до другого етапу конкурсного відбору відбувся ознайомчий візит в Нову Каховку представника економічного відділу Посольства Японії в Україні. Остаточне рішення щодо обрання переможців конкурсного відбору приймалось Міністерством закордонних справ Японії.

Обладнання, придбане для лікарні за умовами програми КУСАНОНЕ, буде використовуватись за призначенням не менше 5 років, а відповідні послуги надаватимуться пацієнтам на безоплатній основі.

Цифрова УЗД-система експертного класу Aplio 300 фірми Toshiba застосовується для проведення досліджень органів черевної порожнини і малого тазу, судин, серця, суглобів, поверхневих органів, а також в акушерстві та гінекології. Вона дозволяє здійснювати точні та достовірні дослідження для швидкої і правильної постановки діагнозу, виявлення захворювань на ранніх стадіях.

В реалізації цього проекту взяли участь начальник відділу управління проектами Наталія Біла, головний лікар КНП «ЦМЛ м.Нова Каховка» Ігор Гайдаманчук, начальник планово-економічного відділу лікарні Олеся Михайлович.

В Новій Каховці за іниціативи міського голови Володимира Коваленка був створений і вже два роки працює відділ управління проектами, який координує  роботу щодо залучення до модернізації матеріальної бази комунальних закладів різного спрямування коштів за рахунок міжнародних грантових програм.  І ця діяльність вже дає певні позитивні результати. Приклад з отриманням обладнання для міської лікарні від уряду Японії – наочне тому підтвердження.

Фото Укрінформ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН