Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Криза книгозбірень: чому херсонські бібліотекарі писали листа Президентові

Копія звернення херсонських бібліотекарів до Президента України Володимира Зеленського щодо загрози знищення херсонських книгозбірень з’явилася у соцмережах. До Офісу Президента України звернулися бібліотекарі міста, які написали лист проти продажу міських бібліотек.

За інформацією Херсонської обласної централізованої бібліотечної системи, 20 грудня 2019 року під час пленарного засідання XXXIII сесії Херсонської міської ради VII скликання було ухвалене рішення № 2256 «Про затвердження переліку об’єктів малої приватизації, що перебувають у комунальній власності Херсонської міської територіальної громади та підлягають приватизації» з додатком, який містив 87 об’єктів малої приватизації, що перебувають у комунальній власності Херсонської міської територіальної громади та підлягають приватизації. 

Автори листа говорять про те, що таке рішення є протиправним з огляду на порушення вимог його прийняття. Зокрема, приймаючи це рішення, місцева влада порушила Закон України «Про культуру», Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН