Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський «сонячний» хореографічний колектив готується до чемпіонату світу зі спортивних танців (Відео)

Двоє дівчат і двоє хлопців із синдромом Дауна майже рік займаються хореографією під керівництвом Світлани Липської. Двічі на тиждень четверо молодих людей вивчають нові рухи, виконують танці різних народів і сучасні постановки.

«За цей час ми вивчили і поставили вже 4 танці. Готуємо ще один, але це сюрприз, думаємо, ним привітати всіх жінок у березні. Діти дуже відкриті, вони прагнуть стати зірками на сцені, хочуть бути цікавими. Щоразу на репетиціях ми перевтілюємось, і їм це дуже до вподоби», – говорить хореограф, відмінник освіти Світлана Липська.

Мати учасника хореографічного колективу Любов Хорунжак додає, що її син хотів танцювати і спочатку займався з другом Максимом. А потім вже доєднались ще дві дівчини.

«Ми тривалий час шукали хореографа, звертались до студентів і волонтерів. А коли вже прийшла Світлана Віталіївна, то ми побачили, що вона вкладає душу в наших дітей. Завдяки їй ми побували на багатьох фестивалях: у Хусті у «Долині нарцисів», на фесті «Червоноград скликає друзів», у Рівному на «Крилах», в Одесі, навіть не можу всі пригадати. Нас стали запрошувати не лише на танцювальні, а й на театральні фестивалі», – сказала Любов Хорунжак, яка виховує дитину з інвалідністю.

Як розповіла пані Любов, колектив «Крок вперед» був відібраний для участі у чемпіонаті світу зі спортивних танців, який відбудеться у вересні у Бресті (Білорусь).

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН