Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Свято-Успенському собору Херсона подарували ікону Святого Миколая (Відео)

На свято Богоявлення Успенський собор прийняв в дарунок ікону Миколая Чудотворця з часткою мощей. Один з бокових вівтарів храму освячений на честь Святителя Миколая і відтепер ікона святого встановлена в ньому для поклоніння.

«Ікона Святого Миколая, архієпископа Мир Лікійських посіла своє почесне місце у вівтарі собору. Херсон – місто моряків, і саме до Святителя звертаються моряки за допомогою. Тепер кожен може прийти до Угодника Божого. Наш храм лише відновлюється після того, як був сплюндрований радянською владою. Відновлюється він людьми. І хочу подякувати парафіянину Свято-Духівського кафедрального собору, який допомагає православним храмам, – Артему Кияновському. Він замовив цю ікону, оплатив її оздоблення і передав в наш собор», – сказав настоятель Свято-Успенського собору, архімандрит Олексій.

Будівництво Свято-Успенського собору розпочато 1798 року. За часів радянської влади храм був перетворений на Палац фізкультури. У часи незалежності переданий громаді, і в ньому відновлене богослужіння.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН