Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві не знижуватимуть тарифи на теплопостачання

Протягом поточного опалювального сезону тарифи на теплопостачання в Миколаєві знижені не будуть. Про це повідомили заступник генерального директора приватного акціонерного товариства “Миколаївська теплоелектроцентраль” Сергій Бородай та директор обласного комунального підприємства “Миколаївоблтеплоенерго” Микола Логвінов.

Ганна Рубанська орендує двокімнатну квартиру на проспекті Центральному. Площа житла – 45 квадратних метрів. Минулого тижня отримала квитанцію за теплопостачання, на суму 2600 гривень. Ганна Рубанська каже: “Зробили перерахунок – 200 гривень, вийшло до сплати 2400 гривень. Це дуже велика сума, там весь будинок шокований, всім зробили приблизно такі нарахування”.

Жінка говорить, що температура у квартирі не підіймається вище 20 градусів, а ціна за опалення підвищилась настільки, що немає можливості сплатити рахунок.

– Я вважаю, що це неадекватно. Я не можу зрозуміти, чому воно різко стало вище. Я бачу просто, що щороку підвищуються ці тарифи, а послуги не стають кращими. Люди скаржаться просто скрізь. Я просто не можу сплатити цей величезний рахунок. У моєї сім’ї немає таких вільних коштів. Я не розраховувала на такий платіж, я сподіваюсь, що це якась помилка, і такий громадський резонанс зробить свою справу, якийсь перерахунок нам все-таки зроблять. Мені нема чим зараз заплатити, я буду чекати якихось змін, – каже Ганна Рубанська.

Перший заступник генерального директора Приватного акціонерного товариства “Миколаївська ТЕЦ” Сергій Бородай говорить, що у період з листопада по грудень 2018 року споживачам було нараховано майже 105 мільйонів гривень. Цього року – понад 96 мільйонів, тобто на вісім відсотків менше. Сума за листопад була нарахована за середнім значенням. Але потім, після аналізу показів лічильників, з’ясувалося, що через зниження температури абоненти спожили енергії більше, ніж прогнозувалося.

Перший заступник генерального директора ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” Сергій Бородай каже: “Склалась ситуація, що в листопаді місяці ми не дорахували реального споживання того, що було фактично у наших споживачів. Тому у грудні, коли ми отримали реальні покази лічильників, ми вимушено зробили донарахування за листопад місяць, і ця сума в нас пішла в нарахування грудня”.

Директор обласного комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов каже, що порівняно з минулим роком послуги здешевшали: “По облтеплоенерго фактично платіжка по квадратному метру прийшла на 9 відсотків менше, ніж у грудні минулого року. Нарахування були на 10 відсотків меншими”.

Незважаючи на постанову Кабінету Міністрів №1082, згідно з якою теплопостачальники, у разі зниження ціни на газ, могли перераховувати квитанції, цього року такого точно не буде.

Перший заступник генерального директора ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” Сергій Бородай говорить: “Постанова 1082 каже, що теплопостачальні організації можуть передивитися тариф, зменшити на ціну діючого газу. Але, враховуючи те, що ПрАТ “Миколаївська ТЕЦ” є ліцензіатом Національної Комісії, тарифи, які ми застосовуємо, не можуть бути іншими, ніж ті тарифи, які нам прийняла Національна Комісія”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН