Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві готують місця для купання на Водохреще

Водолази обстежили ділянку акваторії річки Інгул, де буде облаштоване місце для купання на Водохреще. Що підняли з дна водойми – бачили кореспонденти Суспільного.

Нижня Набережна. Водолази готуються до занурення. Температура повітря на момент початку робіт мінус два градуси. Водолази перевіряють устаткування, рівень кисню в балонах, герметичність гідрокостюмів.

Олександр Слащинін каже: “Треба дружити зі своїм обладнанням, бути в ньому впевненим, бо у воді може різне трапитись. Холодні вода. Регулятори можуть замерзнути і припиниться подача повітря”.

– Водолазні роботи в холодній воді потребують особливої підготовки, – розповідає президент федерації підводної діяльності і спорту Миколаївської області Сергій Кущ. – Зимні роботи складні, тому що холодна вода – це особливі вимоги. Тому беруть участь лише досвідчені плавці. Які знають як себе поводити в холодній воді. Новачків тут немає. Це достатньо високий рівень підготовки. Використовується легке водолазне обладнання, будемо прибирати мілке сміття, яке знайдемо на дні. Якщо буде важке сміття, будемо оцінювати. Якщо буде реальна небезпека для проведення заходу, будемо це сміття прибирати, або огороджувати”.

Водолази дістають з дна перші небезпечні предмети. Сміття попадає в акваторію різними шляхами. Деякі предмети кидають самі містяни, деякі приносить течією. Трапляються речі, які не влазять до сіток, у які водолази складають сміття, зібране під водою.

Здебільшого з дна підіймають пляшки, гілки, металеві предмети. Усі вони з часом обростають гострими мушлями, якими можна порізатися під час купання.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя каже: “Окрім Нижньої Набережної, де буде безпосередньо відбуватися Водохреще, такі заходи відбудуться у Корабельному районі, Намиві і в Яхт-клубі. Тобто в традиційних місцях, де жителі Миколаєва виходять на святкування цього заходу”.

Підняте з дна сміття, після закінчення водолазних робіт, вивезуть на сміттєзвалище.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН