Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські волонтери повернулись зі Сходу (Відео)

В новорічно-різдвяні свята херсонські волонтери Ігор Кураян та Григорій Янченко об’їхали вісім військових підрозділів з подарунками. Про це вони розповіли кореспондентові «Українського півдня».

Шостий рік поспіль херсонський підприємець Ігор Кураян надає допомогу українській армії. Під час останньої поїздки волонтери побували у частинах, які тільки-но облаштовуються на нових позиціях.

«Зараз змінились позиції, багато частин відійшли, нові – зайшли, і їм потрібно все: плівка, цвяхи, скоби, дроти. Ми привезли їх будматеріали, а також смаколики від небайдужих херсонців», – розповів волонтер.

Григорія Янченка знають всі херсонці, всі кличуть його «дядя Гриша». Щодня на інвалідному візочку він сидить біля входу до торговельного центру «Фабрика» і збирає кошти для армії.

«Чим більше я назбираю коштів, тим більше отримають наші бійці. Вони часто мене запитують: «Скільки Ви можете до нас їздити у такому віці?». Я відповідаю: «До тих пір, доки ви тут стоятимете». І в останній поїздці ми відвідали 8 військових частин: і вже знайомих, і нових. Налагодили з ними зв’язок, але все було дуже швидко – потрібно було за один день об’їхати всіх і привітати з Днем Святого Миколая», – поділився дядя Гриша.

Ці волонтери починали з того, що возили в армію нижню білизну й берці для бійців. Зараз бачать зміни на краще в постачанні, але сучасною армію назвати не можуть.

«Наш ворог має модернізовану армію, а коли приходиш до хлопців в окопи, то бачиш автомат Калашнікова модернізований, як і 30 років тому… Хочеться бачити бійця, екіпірованого тепловізором і радаром», – сказав Ігор Кураян.

Кожна поїздка на Схід – це 2-3 доби дороги. Бувають волонтери частіше на території, підконтрольній Україні, але потрапляють і в «сіру зону».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН