Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині змінилися рахунки зі сплати податків та ЄСВ

На старі рахунки не можна перераховувати податки та ЄСВ.

З 01 січня 2020 року Державна казначейська служба України перейшла на ведення бухгалтерського обліку за Планом рахунків бухгалтерського обліку в державному секторі, затвердженого наказом Мінфіну №1203.

Відповідно з 01.01.2020 р. введено в дію нові рахунки для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, системі електронного адміністрування реалізації пального і спирту етилового, рахунки для зарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та депозитні рахунки митних органів, відкриті за Планом рахунків №1203 з урахуванням міжнародного номеру банківського рахунка IBAN, який налічує 29 знаків, відповідно до вимог постанови НБУ №162.
Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертає увагу: бюджжетні рахунки, які були відкриті за Планом рахунків бухгалтерського обліку виконання державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 р. №119 з 01.01.2020 р. закриті, відповідно кошти, які сплачуються платниками на такі рахунки, Казначейством не зараховуються, а повертаються платникам як нез’ясовані надходження.

Враховуючи зазначене, у зв’язку із значною кількістю платежів на закриті рахунки та з метою запобігання виникнення у платників податкового боргу зі сплати податків, зборів та платежів Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертається до платників податків області з проханням уважно проводити розрахунки з бюджетом тільки на нові реквізити рахунків, які відкриті за Планом рахунків №1203.

Із новими реквізитами бюджетних рахунків можна ознайомитися в Центрах обслуговування платників та на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН