Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У центрах надання адміністративних послуг розвиватимуть інклюзію

Центри надання адміністративних послуг на Херсонщині стануть доступними для людей з вадами слуху. Про це повідомили у  Херсонській обласній державній адміністрації.

Вже до кінця цього року люди з вадами слуху зможуть скористатися простим і зручним сервісом у ЦНАПі. Про це повідомив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв.

Центри соціального супроводу нечуючих та слабочуючих людей діятимуть у центрах надання адміністративних послуг Новотроїцької РДА, Каховського та Новокаховського міськвиконкому, а також на КПВВ «Чонгар та Каланчак», в рамках пілоту та з подальшим втіленням даного продукту в усіх ЦНАПах області.

Відповідний Меморандум про співпрацю сьогодні було підписано між Херсонською обласною державною адміністрацією, громадською спілкою «Міжнародна асоціація зі сприяння сталому розвитку Півдня України «Євростратегія», громадською спілкою «Рада соціального інвестування» та громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність».

Загалом, в Україні налічується понад 1 млн осіб з вадами слуху, щонайменше 400 тис. з них володіють жестовою мовою. Підписання Меморандуму стане дієвим інструментом в залученні різних форм сторонньої технічної допомоги та позабюджетних ресурсів, спрямованих на реалізацію подібних проєктів.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН