Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До районних бюджетів Херсонщини надійшли кошти для забезпечення киснем лікарень

Понад 10,5 млн грн медичної субвенції на забезпечення медичним киснем закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на COVID-19, уже надійшло до місцевих бюджетів області. Про це сьогодні під час селекторної наради, яка проводилась у дистанційному форматі за допомогою засобів онлайн-зв’язку, повідомив директор Департаменту здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко.

«Завдяки рішенням, прийнятим облрадою, Херсонською та Новокаховською міськрадами, а також розпорядженням голів Бериславської, Голопристанської, Генічеської, Каховської, Скадовської, Олешківської райдержадміністрацій відповідні медзаклади уже можуть використовувати вказані кошти», – наголосив Віктор Короленко.

За його словами, субвенція направлена безпосередньо на постачання кисню, встановлення додаткових кисневих магістралей та закупівлю кисневих концентраторів. Наразі майже всі вказані заклади охорони здоров’я уже підписали договори на постачання кисню та необхідного обладнання. Попередньо також відомо, що Херсонська обласна інфекційна лікарня ім. Г.І.Горбачевського та Херсонська міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних має отримати кисневі концентратори вже 7-9 листопада.

Активна робота щодо забезпечення лікарень першої та другої хвилі достатнім запасом кисню здійснюється для того, аби якомога оперативніше реагувати на загрози, пов’язані з поширенням коронавірусної інфекції в області. Адже, як зазначив голова облдержадміністрації Юрій Гусєв, наразі на Херсонщині спостерігається ускладнення епідемічної ситуації.

«Частина території області уже належить до «помаранчевої» зони за рівнем епідемічної небезпеки. Також є небезпека того, що окремі адміністративні одиниці перейдуть до «червоної» зони», – наголосив очільник області.

Під час селекторної наради також обговорили питання необхідності активізації роботи щодо відбору проб біоматеріалів для проведення досліджень на коронавірус в районах області, адже це допоможе максимально швидко виявляти хворих і не допустити подальшої передачі вірусу.

Варто зазначити, що наразі в медичних закладах області знаходиться 85 пацієнтів з COVID-19, які отримують кисень. Це становить 38 % від числа всіх госпіталізованих. Загалом у лікарнях області зайнято 44,5 % ліжок, які призначені для лікування хворих на коронавірусну інфекцію.

Пресслужба ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН