Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські громади отримали “мобільні кейси”

Олешківська, Кочубеївська, Новорайська та Білозерська ОТГ сьогодні отримали “мобільні кейси”, які допоможуть маломобільним верствам населення та жителям віддалених від центрів надання адміністративних послуг населених пунктів, отримувати якісні адмінпослуги прямо на місці, не відвідуючи ЦНАП.

Передав представникам громад “мобільні кейси” голова Офісу Реформ Херсонської області Максим Савченко. Він розповів, що також ще планується передача 10 подібних кейсів громадам Херсонщини.
“Реалізація цього проєкту також допоможе зменшити ризики поширення COVID-19, адже людям не обов’язково стояти у черзі, а можна отримати адмінпослуги прямо на місці”, – зазначив Максим Савченко.
Зокрема, серед тих, хто сьогодні отримав “мобільний кейс”, начальниця центру надання адміністративних послуг Новорайської сільської ради Людмила Моісеєнко.
“У нашій громаді проживає багато пенсіонерів та осіб з інвалідністю, яким доволі складно дістатися безпосередньо до ЦНАПу в селі Новорайське, аби отримати потрібну адмінпослугу. Тому тепер ці люди зможуть отримувати якісні адміністративні послуги не виходячи з дому”, – Людмила Моісеєнко.
Голова облдержадміністрації

Юрій Гусєв

підкреслив, що “мобільні” кейси в громадах Херсонщини допоможуть у реалізації заходів, спрямованих на створення умов для забезпечення рівного доступу до отримання адмінпослуг громадянам різного соціального статусу.

Одразу після передачі “мобільних кейсів” для представників громад проведуть тренінг, на якому їх навчатимуть користуватися новим обладнанням.

Зазначимо, що “мобільний кейс” має бездротовий принтер, ноутбук, інтернет-модем, камеру та сканер. Це обладнання дозволить адміністраторам ЦНАПів виїжджати безпосередньо на місце до людей, які особисто не можуть відвідати центр надання адміністративних послуг.

Пресслужба ХОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН