Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсон – на межі економічного банкрутства, – політичний експерт (Відео)

Громадський діяч, екс-голова партії «Сила людей» Олександр Солонтай провів у Херсоні тренінг для переселенців із Криму з питань управління громадою. Кореспондентові «Українського півдня» вдалось поспілкуватись з експертом.

Олександр Солонтай часто приїздить до Херсона, зустрічається з активом, обговорює економічний та політичний стан. Громадський діяч впевнений, що зараз Херсон перебуває на краю економічної кризи, і останній доказ – Закон України «Про Державний бюджет на 2020 рік».

«Херсон став єдиним обласним центром в Україні, який хоч і не отримує дотацію від держави, але не дає реверсу. Тобто тут така мала кількість офіційно оформлених людей і в них такі малі доходи, що у держави немає чого вилучати у Херсона. А це – обласний центр, де адмініструються фірми, підприємства, бюджетні організації, військові частини, установи, що сплачують заробітну плату. Тому у решти обласних центрів заробітки вищі, аніж в області, і держава трохи коштів вилучає. А Херсон перебуває настільки економічно у кризі, що рівень зарплат не вищий середнього рівня по Україні. Недалеко до того, що місто стоятиме з простягнутою рукою і проситиме дотацію. Все – наслідки того, що відбувалось у Херсоні в останні роки», – прокоментував Олександр Солонтай.

Повне інтерв’ю з політичним експертом дивіться у відео телестудії«Українського півдня».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН