Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У херсонському університеті вирішили боротися із плагіатом

Про це на Фейсбуці повідомляє Олександр Співаковський, ректор ХДУ:

– Зупинімо copypaste ! Ми запускаємо тотальну систему, в якій онлайн-сервіс пошуку плагіату Unicheck Україна допоможе сформувати нову культуру у студентів. Для університету важливо стартувати, розуміючи, що він має підтримку. Нова система повинна працювати вже зараз!
У понеділок на Вченій Раді ми затвердили Порядок про систему виявлення та запобігання академічного плагіату у науково-дослідній та навчальній діяльності здобувачів вищої освіти Херсонського державного університету. Це забезпечить застосування відповідних алгоритмів для покриття і перевірки всіх кваліфікаційних робіт. У ХХІ столітті інтелектуальна власність – дуже важливий і серйозний ресурс, який повинен розвивати Україну!
Сили нашого університетського консорціуму спрямовані на подолання проблеми академічного плагіату, адже таким чином ми зможемо докорінно змінити якість освіти.
Херсонський державний університет переходить на нову модель, ключовим моментом якої постає працевлаштування, яке залежить від якості освіти і відповідного інтерфейсу. Ми заходимо в точку біфуркації, в якій підвищується рівень невизначеності, через який, зрештою, варто пройти.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН