Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Податкова знижка користується неабияким попитом як послуга серед херсонців

Станом на 01.11.2019 року до управлінь, які утворені на правах відокремлених підрозділів, Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звернулось 2415 громадян, які виявили бажання скористатись правом податкової знижки та повернути з бюджету частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

За десять місяців п. р. 1743 декларанти вже отримали з бюджету на власні рахунки 3,9 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Податкову знижку декларували за напрямками: оплати за навчання (76%), участі у недержавному пенсійному страхуванні (22%), іпотеки (2%), оплати допоміжних репродуктивних технологій (штучне запліднення) (1%).

Нагадуємо: право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2018 рік необхідно до 31 грудня 2019 року подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково має бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Правом на отримання податкової знижки можуть скористатися платники податків, які сплачували проценти за іпотечним кредитом, перераховували благодійні внески неприбутковим організаціям, сплачували кошти за навчання себе або своїх дітей, страхували себе та свою родину, сплачували кошти за переобладнання транспортного засобу на альтернативні види палива.

Переглянути детальні коментарі з питань надання податкової знижки на навчання від спеціалістів Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі можна за посиланням.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН