Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Голій Пристані тривають податкові перевірки

Про це повідомляє “Український Південь” з посиланням на пресслужбу податкової у регіоні.

Фахівці Голопристанської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Голопристанської міської територіальної громади продовжують брати участь у рейдах з питань виявлення та упередження порушень податкового та іншого законодавства, а також легалізації праці.

Цього разу інспектори відвідали 3 юридичних осіб і 13 підприємців, які провадять діяльність на території міста Гола Пристань. На об’єктах працювали 2 підприємці та 22 найманих працівники. Спілкуючись з власниками торговельних точок, посадовці роз’яснювали відповідальність за введення бізнесу без державної реєстрації та інформували про розміри штрафних санкцій, які застосовуються до підприємців за використання найманих працівників без оформлення трудових відносин.

Також податківці наголошували, що за відсутності цивілізованих трудових відносин працівники позбавляються гарантованої виплати заробітної плати два рази на місяць; права на щорічну основну відпустку; оплату лікарняного листка; захисту від незаконного звільнення; отримання офіційної вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця та ще багатьох прав і соціальних гарантій.

Тож легалізація трудових відносин та обов’язок роботодавців щодо дотримання мінімальних гарантій при виплаті заробітної плати позитивно вплине на наповнення місцевої скарбниці та підвищить добробут жителів громади.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН