Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бериславська РДА спростувала чутки про “рейдерське захоплення” ФАПу селища Козацьке

У зв’язку з тим, що в Інтернеті, зокрема у соціальній мережі Facebook та на веб-сайті “Online Нова Каховка”, поширювалась інформація про “Рейдерів від медицини з Берислава, які “зачистили” ФАП селища Козацьке”, районна влада оперативно відреагувала на дані новини та здійснила виїзд у селище Козацьке.

Відтак, перший заступник голови районної державної адміністрації Ірина Дробиш, головний лікар КНП “Бериславський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Бериславської районної ради Ігор Абрамов та голова селищної ради Андрій Чирко відвідали приміщення Козацької амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Посадовці перевірили факти, викладені у статті, та переконались у їх необґрунтованості. Зокрема, службова машина марки “Рено-Дастер” , як і все інше обладнання, залишатиметься у користуванні жителів селища Козацьке і після переходу до Новокаховської ОТГ. До речі, при першій реєстрації автомобіля необхідно було сплатити кошти до Пенсійного фонду України (4 відсотки від вартості автомобіля або 16,66 тис. грн). Ці кошти були виділені з бюджету району. До того ж, керівництво району робить все можливе для покращення умов медичного забезпечення козачан. Доказом цього є будівництво нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яке передбачає, у тому числі, і забезпечення закладу новим медичним обладнанням. Це питання знаходиться на постійному контролі у керівництва району.

Щодо гематологічного аналізатора ситуацію прокоментував Ігор Абрамов: “Даний аналізатор придбаний у березні 2018 року за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування з районного бюджету для обслуговування всіх мешканців району. У Козацькому він знаходився тимчасово, за умов обслуговування не тільки жителів селища, а й мешканців Бургунки, Одрадокам’янки, Веселого та Миколаївки. Тому ми вважаємо доцільним його вилучення і встановлення у Бериславській амбулаторії, так як його потужності вистачить на обслуговування всіх мешканців району”.

Бериславська РДА

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН