Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині водні поліцейські виявили браконьєрів

Під час відпрацювання акваторії річки Дніпро працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили браконьєрський човен, вщент завантажений рибою. Сума збитків завданих державі становить понад 75000 гривень. 

В зоні обслуговування рибоохоронного патруля у Збур’ївській затоці поліцейські зупинили човен «Прогрес», в якому перебували троє чоловіків. Під час детального огляду плавзасобу виявили 10 браконьєрських сіток з рибою. 

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, з незаконних знарядь лову дістали майже 2000 карасів сріблястих, 120 коропів, 8 білих амурів, товстолоб, молодь сома, судак та молодь червонокнижних осетрових. Більше 1600 карасів та 66 коропів,вдалося врятувати та в живому стані повернути в природне середовище. Тим самим поліцейські не допустили можливих збитків державі на суму понад 47000 гривень. 

Правопорушники були доставлені в Голопристанське відділення поліції. Незаконні знаряддя лову та човен з двигуном вилучені. Відкрите кримінальне провадження за ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Ведеться слідство. 

Відділ комунікації поліції Херсонської області 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН